Plaats

Treubstraat 178 7604 TK Almelo

Bel ons

+31 06-89077792

Volg ons :

De auto industrie en keyless entry systemen

Naarmate de technologie voortschrijdt en steeds meer fabrikanten hun producten ontwerpen om het dagelijks leven te vergemakkelijken, is te zien dat zelfs in de auto-industrie dit niveau van comfort en gemak niet werd gespaard in de vorm van keyless entry.

Voor degenen onder ons die zich nog de dagen herinneren van het lopen naar de gezinsauto voor een autoritje, het verjaardagscadeau van zestien met een set wielen en de uitstapjes in de verschillende auto’s die we in de loop der tijd hebben gehad, kunnen onze gedachten en sleutelhangers zich nog steeds de sleutels in overvloed voorstellen, niet alleen om toegang te krijgen, maar ook om de auto te starten.

Was het de ronde sleutel voor de deur of de vierkante? Is het dezelfde sleutel voor het contact en de sloten of meerdere voor de vrachtwagen en het handschoenenkastje? Ongeacht de grootte of duurzaamheid van deze sleutels waren er veel te veel gevallen waarin de sleutels door voortdurend gebruik, draaien, trekken, duwen en insteken braken, verbogen of bot werden en na verloop van tijd hun vorm verloren.

Vergeten om het voertuig af te sluiten

Sommigen vroegen zich af “hoe lui is een mens dat hij niet gewoon zijn autodeuren kan vergrendelen of ontgrendelen of zijn kofferbak kan openen? Luiheid speelt in feite geen rol in een aantal situaties, zoals het gebrek aan handbeweging bij het dragen van veel voorwerpen, waardoor men geen sleutel kan vinden of een slot van een kofferbak of deur kan omdraaien.

Te vaak zijn mensen weggelopen van hun voertuig om zich te herinneren dat ze vergeten zijn de deur op slot te doen en dit zijn slechts enkele van de ongemakkelijke en vervelende momenten die zich voordoen. Daarbij is diefstal een steeds groter wordend probleem waardoor de meeste mensen kiezen voor een autosleutel hoesje.

Keyless entry was er al voor de 21e eeuw

Het systeem voor keyless entry op afstand werd voor het eerst aangeboden als optie op verschillende merken en modellen van voertuigen in 1983 en werd wijdverspreid in zijn populariteit rond 1989.

Remote keyless entry systemen werken op radiogolven door uitzendingen via bepaalde frequenties. Knoppen op het systeem omvatten meestal de vergrendelings- en ontgrendeling functie die vergrendeld of ontgrendeld zal signaleren door het knipperen van de voertuigverlichting of door aankondiging via de claxon van de auto.

Niet alle, maar veel van de keyless entry-systemen zijn voorzien van een ontgrendelingsknop voor vrachtwagens en deze functie is heel nuttig omdat het ook nog meer functies van gemak biedt met veren of hydraulica waarmee de kofferbak volledig kan worden geopend voordat u bij het voertuig aankomt. Sommige minibusjes voor gezinnen hebben een soortgelijke functie, maar dan voor de schuifdeur, die met een druk op de knop van de afstandsbediening kan worden geopend en gesloten.

Waarom kies je voor een keyless entry systeem?

De veiligheidsmaatregelen van keyless entry versus het handmatig vergrendelen en ontgrendelen van voertuigen komen duidelijk naar voren in bijvoorbeeld het ‘s avonds laat betreden van een auto of vrachtwagen op plaatsen of momenten waar iemand niet zeker van is.

In plaats van te moeten rommelen met sleutels en sloten wordt gemakkelijke en snelle toegang tot het voertuig verkregen en een ander belangrijk kenmerk van de meeste hedendaagse sleutelloze toegangssystemen is dat ze zijn uitgerust met een standaard claxon alarm om de aandacht te trekken.

Terwijl deze systemen kunnen ook openen en sluiten een voertuig raam ze kunnen zelfs worden ingesteld op verschillende beveiligingssystemen, garagedeuren en andere externe items, maar ook worden vervangen met gemak door een slotenmaker als verloren.

Categorie :

Deel dit :